Slide 0

Slide 1

Slide 2

Slide 3

Slide 4

Slide 5

South Hampstead NW6

Dissolve House longtlisted in New London Architecture, Don't Move Improve Award 2019.
The remodelling and rear extension of a large ground floor flat in a South Hampstead Conservation Area. The existing modern flat layout disrespected the original house's architecture and created a number of strangely configured bedrooms. Proposals seek to restore the proportions and sense of grandeur of the current house. To the rear, a new extension is proposed to sit modestly at the base of the house connecting the flat's public rooms with the garden. The extensive use of minimally detailed glazing, recalls classic Modernist projects such as Mies van de Rohe's Farnsworth House and allows the house's original bay window to be preserved and legible through the layered fenestration.

The bespoke lower ground floor kitchen and master bedroom storage, was created by our specialist joiner to the architect's design. The kitchen units are Oak finished. Internally the units have an exposed oak finish. Oak is also used for the timber floors throughout, with a more traditional board finish used on the upper floors and a herringbone pattern for the Lower Ground level.

The remodelled rear garden comprises a series of planted terraces. A large portion of the existing garden was excavated to achieve this. The terraces patio has been addressed in Yorkstone to materially unify the garden.

Project Stats

  • 10 Months completion
  • Completed on time & within budget
  • Full time
    team of 8